1. Dolibarr ERP/CRM

Platforma open source pentru firme mici sii mijlocii ce include diferite facilitati pentru ERP si CRM. Dolibarr include toate caracteristicile importante ale unei suite ERP / CRM, cu exceptia contabilitatii. Este foarte modular si este caracterizat prin usurinta de instalare si utilizare, in ciuda numarului mare de module functionale.

2. SugarCRM

Sugar CRM este un produs CRM Open Source, devoltat pe o platforma web si disponibil atat in varianta gratuita cat si in diverse versiuni de licentiere comerciala. Sugar este un produs matur folosit deja de un mare numar de companii din lumea intreaga. Din punct de vedere functional, acopera tot ceea ce se cere de la un CRM profesional. Mai mult decat atat, Sugar este un produs viu cu o cadenta buna de aparitie a versiunilor noi. Pe langa functiile obisnuite ale unui CRM, Sugar ofera si functii de automatizare pentru marketing si vanzari. Exista, de asemenea, un pachet de functii de asistenta client care poate fi foarte util, mai ales in conditiile in care in majoritatea organizatiilor mici nu exista o separatie precisa intre echipa de vanzari si cea de asistenta post-vanzare.

3. Moodle

Moodle (abrevierea de la englezescul Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) este un software liber si Open source de invatare, cunoscut de asemenea si ca un Sistem de Management al Cursului, Sistem de Management al invatarii sau ca un Spatiu de invatare Virtual.

4. MediaWiki

Platforma web open-source folosit folosita de diverse companii pentru managementul cunostintelor interne si ca sistem de management al continutului.

5. Joomla

Joomla este un Sistem de Management al Continutului (CMS), care va ofera posibilitatea de a construi site-uri web si aplicatii online complexe. Mai multe aspecte, incluzand usurinta in folosire si extensibilitatea, au facut ca Joomla sa fie cel mai popular software pentru crearea si administrarea de pagini web si aplicatii online.

6. Magento

Platform eCommerce open-source stabila si usor de configurat, construita pe modelul MVC (model-view-controller)

7. EXO PHP DESK

Aplicatie software gratuita de tip HelpDesk dedicata companiilor care au nevoia sa comunice cu clientii lor.